onsdag 22 februari 2012

Tortellini i Hönsbuljong

En rätt som äts flera dagar, pasta ena dagen, hönan dagen efter.


Recept för 4 pers.

2 paket tortellini fylld med lufttorkad skinka
1 höna (tvättad och tömd)
4 msk riven parmesan
5 morötter
2 selleri
1 liten rotselleri
1 lök
grovsalt
5 korn kryddpeppar
pepparkorn

  1. Skölj och skala grönsakerna och löken och skiva dem. 
  2. Lägg dem i en gryta tillsammans med hönan.
  3. Tillsätt 6 l vatten, salta med grovsaltet, peppra, lägg i kryddpepparkornen och lat koka upp och lat buljongen koka i 3 timmar.
  4. Koka tortellinin 2-3 min i den heta, silade buljongen och servera. 
  5. Strö över rikligt med parmesan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...