För 4 pers.
800 g ankfiléer
1 morot
1 lök
2 äpplen
rivet citronskal
30 g russin
80 g färsk ingefära
2,5 dl torrt vitt vin
2 msk olivolja
2 msk honungsvinäger
1 kanelstang
korianderfrön
salt
timjan
- Koka upp den skalade ingefäran och citronskalet 1 min.
- Lat russinen svälla i den heta saften och sila.
- Skala löken, moroten och äpplena och tärna dem.
- Hetta upp oljan i en gryta och bryn ankfiléerna. Ta filéerna at sidan da de är brynta och häll bort stekskyn.
- Stek löken, äpplen och moroten mjuka.
- Lägg i ankfiléerna igen tillsammans med citronskalet, ingefäran, russinen, honungsvinägern och vinet.
- Tillsätt koriandern, timjan och salta och peppra.
- Lat koka 1 timme.
Recept och bild lanade fran http://www.soleou.fr/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar