måndag 20 februari 2012

Ankfiléer med honungsvinäger

För 4 pers.

800 g ankfiléer
1 morot
1 lök
2 äpplen
rivet citronskal
30 g russin
80 g färsk ingefära
2,5 dl torrt vitt vin
2 msk olivolja
2 msk honungsvinäger
1 kanelstang
korianderfrön
salt
timjan


  1. Koka upp den skalade ingefäran och citronskalet 1 min. 
  2. Lat russinen svälla i den heta saften och sila.
  3. Skala löken, moroten och äpplena och tärna dem.
  4. Hetta upp oljan i en gryta och bryn ankfiléerna. Ta filéerna at sidan da de är brynta och häll bort stekskyn.
  5. Stek löken, äpplen och moroten mjuka. 
  6. Lägg i ankfiléerna igen tillsammans med citronskalet, ingefäran, russinen, honungsvinägern och vinet. 
  7. Tillsätt koriandern, timjan och salta och peppra. 
  8. Lat koka 1 timme.
Recept och bild lanade fran http://www.soleou.fr/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...