Recept för 6 pers.
Pizzadeg:
400 g mjöl
20 g jäst
1 nypa socker
1 tsk salt
Tapenade:
200g tonfisk i konserv
9 körsbärstomater
75 ml olivolja
2 klyftor vitlök
2 msk grovhackade kapris
2 msk finhackad persilja
1 skvätt tabasco
1 msk citronsaft
1 citron
salt och peppar
- Lös upp jästen i 1/8 l ljummet vatten och tillsätt sockret.
- Blanda i mjölet, salt och olja tills du fâtt till en slät deg. Lât degen jäsa i en timme.
- Lât tonfisken rinna av och blanda den med den pressade vitlöken, persiljan, kapris, salt, peppar, citronsaften och tabascon.
- Värm ugnen till 220°c.
- Knâda degen och forma den till en rulle. Skär den i 18 bitar och kavla ut bitarna till minipizzor.
- Placera pizzorna pâ en plât, lât dem jäsa en stund och bred ut tonfisktapenden över pizzorna.
- Skär tomaterna i halvor och placera dem pâ pizzorna.
- Grädda pizzorna i 15-20 min.
- Skiva citronen och placera skivorna pâ pizzorna.
Recept och bild fran cuisineaz.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar