söndag 25 mars 2012

Minipizzor med tonfisktapenade och citron

Här är det varmt och skönt vârväder för tillfället. Varmt väder betyder picknick i parken och lätta sommarrätter. Här kommer ett perfekt och lättlagat picknick recept.

Recept för 6 pers.

Pizzadeg:
400 g mjöl
20 g jäst
1 nypa socker
1 tsk salt
Tapenade:
200g tonfisk i konserv
9 körsbärstomater
75 ml olivolja
2 klyftor vitlök
2 msk grovhackade kapris
2 msk finhackad persilja
1 skvätt tabasco
1 msk citronsaft
1 citron
salt och peppar


  1. Lös upp jästen i 1/8 l ljummet vatten och tillsätt sockret.
  2. Blanda i mjölet, salt och olja tills du fâtt till en slät deg. Lât degen jäsa i en timme.
  3. Lât tonfisken rinna av och blanda den med den pressade vitlöken, persiljan, kapris, salt, peppar, citronsaften och tabascon.
  4. Värm ugnen till 220°c.
  5. Knâda degen och forma den till en rulle. Skär den i 18 bitar och kavla ut bitarna till minipizzor.
  6. Placera pizzorna pâ en plât, lât dem jäsa en stund och bred ut tonfisktapenden över pizzorna.
  7. Skär tomaterna i halvor och placera dem pâ pizzorna. 
  8. Grädda pizzorna i 15-20 min.
  9. Skiva citronen och placera skivorna pâ pizzorna.
Recept och bild fran cuisineaz.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...