onsdag 22 februari 2012

Chorizo och Ris i strutar

Här kommer ett perfekt tillbehör till er Tapasbricka.

Recept för 4 pers.


1 lök
2 msk olivolja
2 tomater (fran konserv)
1 vitlöksklyfta
1 dos saffran
1 bouquet garni (örtblandning av perilja, timjan och lagerblad)
300 runt ris (gärna spanskt)
5 dl hönsbuljong
150 g chorizo
salt och peppar

  1. Stek den hackade löken i olivoljan. Tillsätt de tärnade tomaterna, den hackade vitlöksklyftan, saffran, örterna och salta och peppra. 
  2. Tillsätt riset, lat puttra i 2 min under omrörning. Lat sedan koka i ca 30 min genom att tillsätta buljongen lite at gangen. 
  3. Stek chorizon i och lägg den sedan med riset. 
  4. Servera i strutar.
Recept och bild lanade fran elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...