Lammsouvlaki eller grillspett med lamm är en traditionell grekisk rätt.
Receptet är för 6 pers.
50 g svarta oliver
Marinad:
5 cl olivolja
5 cl torrt vitt vin
2 cl citronsaft
1 msk fransk senap
5 g cajunkrydda
2 g gurkmeja
2 g kummin
5 vitlöksklyftor
10 g honung
Salt, peppar
- Förbered marinaden: Skala vitlöksklyftorna. Blanda vätskorna i en skal. Finhacka vitlöken och blanda i den. Tillsätt resten av kryddorna och blanda noggrant.
- Skär lammköttet i 2 cm kuber. Trä köttet pa grillspetten och lägg en oliv mellan varje köttbit. Lägg spetten pa ett fat och sla över marinaden. Salta och peppra. Ställ spetten i kylskapet och lat dem ligga i marinaden i ca 1 timme.
- Värm grillen och grilla spetten i ca 8 min.
- Servera med grönsaker, grekisk sallad eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar