söndag 5 februari 2012

Grillad äggplanta och paprika med yoghurt och pinjenötter

Ett vegetariskt recept fran Turkiet (6 pers.)

4 sma äggplantor (ca 1 kg)
3 stora röda paprikor
15 ml citronsaft
6 ml olivolja
salt och svartpeppar
125 g naturell yoghurt
125 g grekisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
50 g pinjenötter



1. Stick sma hal i äggplantorna med hjälp av en spetsig kniv (för att undvika en explosion i ugnen). Placera äggplantorna och paprikorna i en ugnsfast form och täck över med aluminiumfolie. Grilla i ugnen i 220 °c i 45-60 min. tills äggplantorna blir mjuka. Vänd paprikorna efter ca 25 min och ta eventuellt ut dem före äggplantorna om skinnet börjar mörkna. 
2. Lat paprikorna svalna när de tagits ur ugnen och skala och kärna ur dem när de är tillräckligt svala. Skiva dem.
3. Skala äggplantorna i en sil. Tryck försiktigt pa dem och lat saften rinna ut. Skär varje äggplanta i 4 bitar och blanda dem med citronsaften.
4. Blanda yoghurterna, vitlöken och salt. Blanda grönsakerna med olivolja och stek pinjenötterna snabbt innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...