tisdag 7 februari 2012

Fyllda grönsaker

Fyllda grönsaker hör till en av klassikerna i det provençalska köket. Här kommer en variant pa rätten.




Recept för 4 pers.
8 sma tomater
8 runda zucchinin
8 stora, runda lökar
Torkat bröd (smulor)
Persilja
Vitlök
1 lök
500 g korvkött/maletkött
Salt, peppar

  1. Hacka löken och bryn den. Tillsätt köttet och vitlöken. Salta och peppra och lat puttra pa svag värme ca 15 min.
  2. Ta 2/3 av köttblandningen och hacka och blanda den med tomatköttet, brödsmulorna och periljan. Stoppa de tömda tomaterna och lökarna.
  3. Ta resten av köttblandningen och hacka och blanda den med "zucchiniköttet". Stoppa zucchnina.
  4. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form, strö över skorpmjöl och sla lite olivolja över grönsakerna. Lat dem grillas i 30 min i 200°c.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...