Recept för 6 pers.
1 kyckling skuren i bitar
3 inlagda citroner
1 bit färsk ingefära
1 knippe färsk koriander
3 lökar
1 dl olivolja
1 tsk kummin
salt, peppar
- Skär de inlagda citronerna i 4 bitar, skala och riv ingefäran.
- Skiva löken och tvätta och klipp koriandern (spara nagra kvistar till dekoration).
- Hetta upp oljan i en gryta och bryn kycklingbitarna. När kycklingen har fatt färg, ta bort dem och bryn löken.
- Lägg i kycklingen, citronerna, ingefäran, koriandern och kummin. Rör om, salta och peppra. Tillsätt lite vatten och lat puttra pa svag värme i 1,5 timme. Rör om ibland och tillsätt vatten om det tar fast.
- Serveras hett med bröd till!
Om ni är väldigt hungriga kan ni servera couscous till, men en tagine äts som den är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar