lördag 11 februari 2012

Kycklingtagine med ingefära och citron

Tagine är en traditionell nordafrikansk rätt som avnjuts med familjen eller vännerna. Den tillreds i en speciell lergryta med konsikt lock där maten ligger och puttrar länge pa lag värme för att fa ett riktigt mört kött. Det finns inte mycket som slar en riktigt varm och smakrik tagine när det är kallt ute. Här kommer en variant.


Recept för 6 pers.


1 kyckling skuren i bitar
3 inlagda citroner
1 bit färsk ingefära
1 knippe färsk koriander
3 lökar
1 dl olivolja
1 tsk kummin
salt, peppar

  1. Skär de inlagda citronerna i 4 bitar, skala och riv ingefäran.
  2. Skiva löken och tvätta och klipp koriandern (spara nagra kvistar till dekoration).
  3. Hetta upp oljan i en gryta och bryn kycklingbitarna. När kycklingen har fatt färg, ta bort dem och bryn löken. 
  4. Lägg i kycklingen, citronerna, ingefäran, koriandern och kummin. Rör om, salta och peppra. Tillsätt lite vatten och lat puttra pa svag värme i 1,5 timme. Rör om ibland och tillsätt vatten om det tar fast. 
  5. Serveras hett med bröd till!
Om ni är väldigt hungriga kan ni servera couscous till, men en tagine äts som den är. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...