tisdag 21 februari 2012

Grönsakslasagne

Recept för 4 pers.

8 torkade lasagneplattor
4 zucchini
4 morötter
1 äggplanta
2 sura äpplen
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
100 g riven parmesan
1 bukett basilika
1 nypa riven muskot
salt och peppar

  1. Värm ugnen till 180°c
  2. Skölj grönsakerna, tvätta dem och skiva dem tunt pa längden (ca 2 mm tjocka skivor)
  3. Tärna äpplena i smatt
  4. Angkoka grönsakerna och äpplena i 4 min. och lat dem sedan kallna.
  5. Blanda crème fraichen, mjölken och 75 g parmesan. Salta, peppra och tillsätt muskoten.
  6. Koka lasagneplattorna tva och tva i 2 min och ta upp dem med hjälp av en halslev.
  7. Täck bottnen av en ugnsfast form med lasagneplattor och täck dem i sin tur med grönsakerna, äpplena, grädden och basilikan. Bygg pa tre lager och avsluta med ett lager lasagne, ett lager grädde och parmesan.
  8. Lat grädda i ugnen i ca 20 min.
Recept och bild lanade fran elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...