måndag 13 februari 2012

Jätteräkor med saffran

1 kg jätteräkor
2 klyftor vitlök
3 schalottenlökar
olivolja
6 kvistar körvel
6 kvistar koriander
1 nypa timjan
1 nypa saffran
1 stor nypa mjöl
5 cl armagnac
1 liten burk tomatsas
salt och peppar

  1. Skala räkorna genom att ta bort huvudet och skalet
  2. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek räkorna 3 min under omrörning
  4. Lägg i lökarna, körveln, koriandern, timjan och saffran. Salta och peppra.
  5. Strö över mjölet och rör om under 1 min.
  6. Häll i armagnacen och lat den förangas under omrörning (använd en träspatel). 
  7. Häll i tomatsasen och lat puttra pa lag värme i 10 min. Rör om da och da. 
  8. Ta räkorna at sidan och sila sasen, lägg sen räkorna tillbaka i sasen och servera. 
Recept och bild fran elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...