2 klyftor vitlök
3 schalottenlökar
olivolja
6 kvistar körvel
6 kvistar koriander
1 nypa timjan
1 nypa saffran
1 stor nypa mjöl
5 cl armagnac
1 liten burk tomatsas
salt och peppar
- Skala räkorna genom att ta bort huvudet och skalet
- Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek räkorna 3 min under omrörning
- Lägg i lökarna, körveln, koriandern, timjan och saffran. Salta och peppra.
- Strö över mjölet och rör om under 1 min.
- Häll i armagnacen och lat den förangas under omrörning (använd en träspatel).
- Häll i tomatsasen och lat puttra pa lag värme i 10 min. Rör om da och da.
- Ta räkorna at sidan och sila sasen, lägg sen räkorna tillbaka i sasen och servera.
Recept och bild fran elle.fr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar