måndag 20 februari 2012

Mjölkpastilla

Pastilla är en spansk rätt som med tiden kommit att förknippas mera med Nordafrika och Marocko än med Spanien. Den äts vanligen mellan förrättssalladen och taginen. Oftast fylls den med fagelkött, men här kommer en söt variant.

Recept för 6 pers.

6 feuille de brick-ark
5 dl mjölk
100 g rörsocker
1 tsk kanel
1 msk maizena
2 msk apelsinblomsvatten
150 g torkade frukter (mandlar, nötter, pistagenötter, pinjenötter..)
1 tsk honung
Jordnötsolja

  1. Koka upp mjölken med rörsockret, kanelen och maizenan tills mjölken tjocknar.
  2. Avlägsna mjölken fran plattan, lat den kallna och tillsätt apelsinblomsvattnet.
  3. Lägg feuille de brick-arken ovanpa varandra och skär dem i fyra delar. Skär sedan delarna i tva. 
  4. Koka delarna tre at gangen i jordnötsolja och lat dem rinna av.
  5. Hacka frukterna grovt.
  6. Gör lager av feuille de brick och frukterna. Häll över grädden och honungen.
Recept och bild lanade fran elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...