söndag 12 februari 2012

Rullader av bayonneskinka och farost med örter

Bayonneskinka är en specialitet fran Adour omradet i syvästra Frankrike (ok, inte Medelhavet, men nästan i alla fall) och har fatt sitt namn av staden Bayonne därifran skinkan exporterades förr i tiden. Bayonneskinka är idag ett skyddat varumärke, vilket betyder att skinkan maste ha tillverkats i Adour omardet för att fa kallas juste Bayonneskinka. Bayonneskinka är torkat kött som är mörkrött i färgen och väldigt mört.
Recept för 4 pers.

8 skivor Bayonneskinka
2 färska farostar
1 msk hackad basilika
1 msk hackad mynta
nagra ruccolablad
olivolja
balsamvinäger


Blanda farostarna med basilikan, myntan och olivoljan. Salta och peppra. Bred sedan ut fyllningen pa skinkskivorna och rulla ihop dem. Servera med ruccola, olivolja och balsamvinäger. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...