fredag 17 februari 2012

Lammtagine med schalottenlök

En variant av tagine, denna gang gjord pa lammkött.

Recept för 4 pers.


1 kg lammkött
100 g russin
8 schalottenlökar
2 msk olivolja
40 g smör
2 g saffran
4 msk honung
1 klase vindruvor
1/2 bukett mynta

  1. Skär köttet i passliga bitar. 
  2. Blöt russinen i ljumt vatten.
  3. Skala löken och skiva den i stora skivor.
  4. Bryn köttet och löken. Tillsätt saffran, smöret och ett halvt glas ljummet vatten da köttet har fatt färg. Täck med lock och lat puttra i ca 40 min.
  5. Tillsätt russinen och honungen och lat puttra ytterligare 20 min. Sasen bör bli tjock.
  6. Tillsätt vindruvorna nagra minuter före servering. Dom skall bli varma men inte kokta. Dekorera med mynta
Recept lanat fran Elle.Fr 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...