lördag 31 mars 2012

Tiramisu med Amaretto


Tiramisu recept för 4 pers.


200 g mascarpone
2 ägg
20 Savoardikex
65 g socker
4 msk Amaretto
1 kopp starkt kaffe
kakaopulver

  1. Separera äggulan frân vitan. 
  2. Vispa gulan med sockret och amaretton i en skal.
  3. Placera skâlen pâ en kastrull med sjudande vatten och vispa i ca 5 min. tills smeten tjocknat.
  4. Ta av skâlen frân kastrullen och fortsätt vispa till smeten kallnat.
  5. Tillsätt mascarponen lite i taget och blanda försiktigt.
  6. Vispa vitorna till skum och blanda ner i det i mascarpone smeten tills den blivit mjuk.
  7. Häll kaffet i en djuptallrik och doppa kexen i kaffet och lägg dem i en form.
  8. Täck dem med ett lager mascarponekräm. Lägg pâ ett lager kex och täck med resten av mascarponen.
  9. Täck formen och lât vila i kylen. 
  10. Strö över kakaopulvret och servera. 
Recept och bild frân elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...