Tagine recept för 4 pers.
20 färska jätteräkor
2 fänkalshuvuden
1 burk krossade tomater
2 lökar
2 vitlöksklyftor
6 kvistar koriander
1 inlagd citron (eller citronsaft)
1 sockerbit
6 msk olivolja
1 tsk torkad ingefära
salt och peppar
- Skala fänkalen och skär dem i 4 delar. Angkoka dem i 15 min.
- Skala räkorna och lämna kvar stjärten. Skala och skiva löken och vitlöken.
- Skär citronen i bitar.
- Stek räkorna i 3 msk olivolja, ta dem av plattan och lat dem vila medan du steker löken och vitlöken tills de blir genomskinliga.
- Tillsätt tomaterna och sockerbiten och lat koka i 15 min.
- Krydda med salt, peppar, citronen och ingefära.
- Bryn fänkalen i resten av olivoljan.
- Häll tomatsasen i en gryta/tagine och lägg i räkorna och fänkalen. Täck med lock och lat puttra i 10 min.
Recept och bild fran cuisineaz.fr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar