tisdag 6 mars 2012

Tagine pa jätteräkor

Här kommer en tagine till de som inte tycker om kött.

Tagine recept för 4 pers.

20 färska jätteräkor
2 fänkalshuvuden
1 burk krossade tomater
2 lökar
2 vitlöksklyftor
6 kvistar koriander
1 inlagd citron (eller citronsaft)
1 sockerbit
6 msk olivolja
1 tsk torkad ingefära
salt och peppar

  1. Skala fänkalen och skär dem i 4 delar. Angkoka dem i 15 min.
  2. Skala räkorna och lämna kvar stjärten. Skala och skiva löken och vitlöken.
  3. Skär citronen i bitar.
  4. Stek räkorna i 3 msk olivolja, ta dem av plattan och lat dem vila medan du steker löken och vitlöken tills de blir genomskinliga.
  5. Tillsätt tomaterna och sockerbiten och lat koka i 15 min. 
  6. Krydda med salt, peppar, citronen och ingefära.
  7. Bryn fänkalen i resten av olivoljan.
  8. Häll tomatsasen i en gryta/tagine och lägg i räkorna och fänkalen. Täck med lock och lat puttra i 10 min.
Recept och bild fran cuisineaz.fr


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...