söndag 11 mars 2012

Tabouleh

Tabouleh är ursprungligen en libanesisk sallad gjord pa bulgur och persilja. Pa arabiska betyder tabouleh kryddad sallad. Tabouleh är en av huvudingredienserna i en libanesisk mezeTabouleh har idag spridit sej langt utanför Libanons gränser och är en av de populäraste salladerna i Mellanöstern, arabvärlden men ocksa pa Cypern och i Armenien.

Tabouleh recept för 4 pers.


50 g bulgur
4 tomater
3 buketter persilja
1 bukett mynta
2 lökar
3 citroner
6 msk olivolja
salt och peppar

  1. Skölj bulguren och bada den i ljummet citronvatten i ca 20 min. Lat rinna av och torka den i en kökshandduk.
  2. Lägg bulguren i en salladsskal. Skölj myntan och persiljan och hacka fint. 
  3. Blanda ner tomaterna skurna i bitar, den hackade löken, myntan och persiljan med bulguren. Salta och peppra och avsluta med lite olivolja och citronsaft. 
  4. Täck salladsskalen och lat vila i 1 timme innan servering.
Recept och bild fran cuisineaz.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...