lördag 3 mars 2012

Feta med 2 sorters pesto

En perfekt förrätt eller till tapas/meze brickan.

Fetarecept för 1 pers.


200 g feta
50 g pinjenötter
50 g salta nötter
2 vitlöksklyftor
1 bukett koriander
1 bukett basilika
2 dl olivolja
färskmalen peppar

  1. Tvätta, torka och plocka bort bladen fran örterna.
  2. Grilla pinjenötterna och finhacka dem. Blanda dem med den klippta basilikan och 1 finhackad vitlöksklyfta. Peppra och täck med 1 dl olivolja.
  3. Finhacka nötterna och blanda dem med den klippta koriandern och 1 finhackad vitlöksklyfta. Peppra och täck med 1 dl olivolja. 
  4. Dela fetan i 4 kuber. Häll den första peston över halva osten och andra peston över andra hälften av osten. Täck med en plastfilm och lat marinera i kylen till följande dag. 
  5. Servera fetan med grillat bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...