400 g kalvkött
2 päron
2 rödlökar
6 valnötter
4 tsk honung
3 nypor ingefära
4 kvistar koriander
2 msk olivolja
peppar
- Skär köttet i bitar. Skala och skiva löken.
- Hetta upp olivoljan i en gryta eller en tagine. Bryn köttbitarna.
- Sänk värmen da köttbitarna fatt en fin färg, tillsätt ingefäran, honungen, nötterna och vatten tills det täcker bottnen. Peppra.
- Koka under lock pa lag värme i ca 30 min.
- Skala och dela päronen. Kärna ur dem och skiva päronen.
- Tillsätt päronen da köttet kokat i 30 min. Tillsätt eventuellt lite vatten om det behövs och lat koka ytterligare 15 min.
- Skölj koriandern och klipp den till garnityren.
Recept och bild fran monregimeperso.fr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar