söndag 11 mars 2012

Kalvtagine med päron

Tagine recept för 4 pers. 


400 g kalvkött
2 päron
2 rödlökar
6 valnötter
4 tsk honung
3 nypor ingefära
4 kvistar koriander
2 msk olivolja
peppar

  1. Skär köttet i bitar. Skala och skiva löken.
  2. Hetta upp olivoljan i en gryta eller en tagine. Bryn köttbitarna.
  3. Sänk värmen da köttbitarna fatt en fin färg, tillsätt ingefäran, honungen, nötterna och vatten tills det täcker bottnen. Peppra.
  4. Koka under lock pa lag värme i ca 30 min.
  5. Skala och dela päronen. Kärna ur dem och skiva päronen.
  6. Tillsätt päronen da köttet kokat i 30 min. Tillsätt eventuellt lite vatten om det behövs och lat koka ytterligare 15 min.
  7. Skölj koriandern och klipp den till garnityren.
Recept och bild fran monregimeperso.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...