söndag 18 mars 2012

Zuccini Crumble

Igâr hade vi ordnat med middag hemma hos oss. Middag = stâ i köket hela halva dagen, vilket jag i och för sej tycker är roligt, sâ jag klagar inte. Huvudrätten blev mammas laxrecept, men jag tänkte bjuda pâ förrätten som är lätt, lättlagad och god.

Recept för 5 pers.


2 zucchinin
2 mozzarella
en kvist rosmarin
Crumbledeg:
30 g smör
50 g hackade nötter
30 g skorpmjöl
50 g riven parmesan

  1. Skiva zucchinin i tunna skivor och stek dem mjuka i olivolja tillsammans med rosmarin.
  2. Blanda ihop crumbledegen och grädda den i 200°C i ca 5-8 min. (tills den fâtt en fin färg)
  3. Placera zucchini skivorna i glas eller smâ skalar, skiva mozzarellan och placera skivorna pâ zucchinin. 
  4. Strö över crumble degen och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...