Kalvkotlettsrecept för 4 pers.
2 kalvkotletter à 450g
2 msk olivolja
30 g smör
2 lagerblad
Gremolatan:
1 citron
1 liten bukett persilja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
- Förbered gremolatan : skölj citronerna och riv citronskalet. Tvätta och klipp persiljan. Skala och finhacka vitlöken. Salta och peppra och blanda ordentligt.
- Smält smöret och oljan i en stor stekpanna. Lägg i kalvkotletterna med varsitt lagerblad ovanpa.
- Bryn kotletterna pa bada sidorna, sänk sedan värmen och lat dem steka i ca 10-12 min. Sväng dem da halva tiden gatt.
- Lägg kotletterna pa ett serveringsfat och bred över gremolatan. Täck med aluminiumfolie och lat vila i 5 min.
- Servera med stekta potatisar.
Recept och bild fran elle.fr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar