måndag 19 mars 2012

Banantagine med apelsin

Lättlagad och lätt fruktdessert med smaker frân Nordafrika.

Recept för 4 pers.


5 bananer
1 citron
4 saftiga apelsiner
2 msk râsocker
1 msk apelsinblomsvatten
1 tsk kanel
2 kanelstänger
2 stjärnanis

  1. Skala bananerna och skiva dem i tjocka skivor.
  2. Lägg dem i en skâl och pressa över saften frân en citron. Strö över kanelen och lât dra i 15 min.
  3. Pressa apelsinerna och häll saften i en gryta (cocotte). Tillsätt sockret, apelsinblomsvattnet, kanelstängerna och anisen.
  4. Lât koka upp och lât det sen sjuda under lock i 15 min.
  5. Lägg sedan i bananerna och citronsaften och lât sjuda ytterligare 15 min under lock.
  6. Servera ! :)
Recept och bild fran cuisineaz.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...