800 g skivad lake
1,5 dl vitt vin
1 kg tomater
tomatpuré
2 msk olivolja
2 stora lökar
2 stora vitlöksklyftor
2 kvistar rosmarin
1 "garnerad bukett" (2 lagerblad, 1 kvist timjan, 1/4 stjälk selleri)
- Lägg tomaterna i kokande vatten i 30 sek. Lat dem rinna av, skala dem och kärna ur dem. Skär tomaterna i sma bitar.
- Skala och hacka löken och pressa vitlöken.
- Hetta upp olivoljan i en gryta och tillsätt löken, stek dem mjuk. Tillsätt den pressade vitlöken, tomatpurén, örterna, rosmarin och tomaterna.
- Häll i vinet, salta och peppra och lat koka pa lag värme i 30 min.
- Skölj lakbitarna och tillsätt dem i grytan. Häll i ett glas vatten, krydda om sa behövs. Täck med lock och lat koka i 15 min.
- Servera med angkokt nypotatis.
Recept och bild fran elle.fr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar