måndag 12 mars 2012

Lake med tomat och rosmarin

Recept pa lake för 4 pers.
800 g skivad lake
1,5 dl vitt vin
1 kg tomater
tomatpuré
2 msk olivolja
2 stora lökar
2 stora vitlöksklyftor
2 kvistar rosmarin
1 "garnerad bukett" (2 lagerblad, 1 kvist timjan, 1/4 stjälk selleri)
  1. Lägg tomaterna i kokande vatten i 30 sek. Lat dem rinna av, skala dem och kärna ur dem. Skär tomaterna i sma bitar.
  2. Skala och hacka löken och pressa vitlöken.
  3. Hetta upp olivoljan i en gryta och tillsätt löken, stek dem mjuk. Tillsätt den pressade vitlöken, tomatpurén, örterna, rosmarin och tomaterna. 
  4. Häll i vinet, salta och peppra och lat koka pa lag värme i 30 min.
  5. Skölj lakbitarna och tillsätt dem i grytan. Häll i ett glas vatten, krydda om sa behövs. Täck med lock och lat koka i 15 min. 
  6. Servera med angkokt nypotatis.
Recept och bild fran elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...