onsdag 14 mars 2012

Marockansk kycklingtagine

Här kommer ännu ett tagine recept. (bara för att jag tycker dessa grytor är sâ goda och lättlagade)

Tagine recept för 4 pers.


1 liten kyckling
2 lökar
1 tomat
3 smâ potatisar
1 tsk paprikakrydda
lite koriander
solrosolja eller olivolja
salt och peppar

  1. Häll 2 msk olja i taginen/grytan och värm den pâ hög värme.
  2. Skär kycklingen i bitar och bryn dem.
  3. Hacka löken och bryn den tillsammans med kycklingen.
  4. Skär tomaten i bitar och tillsätt även den. Krydda och tillsätt ett glas vatten.
  5. Skär potatisarna i bitar och placera dem ovanpâ kycklingen, salta potatisarna lite.
  6. Lât puttra i 1 timme pâ lag värmen, men hâll koll pâ vattenmängden och fyll pâ med ett litet glas dâ du märker att sâsen minskar.
  7. Lât svalna 5 min. innan det är dags att servera.
Recept och bild frân cuisineaz.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...