måndag 19 mars 2012

Parmentier med grönsaker (potatismoslâda)

Helgen gick verkligen i matlagningens tecken. Igâr kokade jag ihop grönsakerna som blev kvar frân lördagen, det blev en potatismoslâda med grönsaker (parmentier de légumes) pâ franska.

Recept potatismoslâda för 4 pers.

8-10 potatisar
2 morötter
1/4 rotselleri
1 zucchini
2 tomater
1 paprika
1 lök/rödlök
muskot
salt och peppar
smör och mjölk

  1. Skala och tärna potatisarna (sâ att de blir snabbt mjuka)
  2. Skala och skiva morötterna och skala och skär sellerin i stavar. Koka morötterna och sellerin med potatisarna i saltat vatten tills alla grönsaker blivit mjuka.
  3. Under tiden, skär zucchinin och paprikan i stavar. Kärna ur tomaterna och skär dem i bitar, hacka löken. Stek grönsakerna tills de blivit mjuka. Salta, peppra och tillsätt lite muskot. 
  4. När potatisarna, morötterna och sellerin är färdigkokade, lägg morötterna och sellerin i en ugnsfast form. 
  5. Tillsätt smör och mjölk i kastrullen med potatisarna och mosa dem.
  6. Bred ut de stekta grönsakerna i den ugnsfasta formen. Lägg potatismoset ovanpâ och avsluta med lite ost.
  7. Gratinera i ugnen i ca 10 min.
  8. Servera eventuellt med lite sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...