söndag 1 april 2012

Spenatsallad med äppel, nötter och bresaola

En italien inspirerad sallad med lufttorkat kött. Bresaola är lufttorkat, saltat kött som konserveras i 2-3 mânader tills det fâtt en fin mörkröd färg. Det kommer ursprungligen frân Valtellina i Lombardiet i italienska alperna.

Salladsrecept för 4 pers.

40 g hela mandlar
20 pistagenötter (skalade)
1 grönt äpple (urkärnat)
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
80 g spenatblad
50 g parmesanbitar
50 g bresaola i skivor

  1. Grilla nötterna och mandlarna i en stekpanna tills de fâtt en brun nyans. Salta.
  2. Skiva äpplet i 10-12 skivor.
  3. Häll oljan och vinägern i en skâl och vispa. Salta och peppra.
  4. Lägg alla ingredienserna i en salladsskâl, rör i vinägretten och krydda om det behövs. 
  5. Servera direkt!
Recept och bild fran elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...