Här kommer ett recept pâ kalv axoa för 6 pers.
1 kg kalvbog
6 gröna chilifrukter
1 röd paprika
2 lökar
1 vitlöksklyfta
4 msk gâs/ankfett
Piment d'espelette (chilikrydda)
salt och peppar
- Skär kötten i 4 cm kuber.
- Skala lökarna och vitlöken och hacka.
- Smält hälften av fettet i en gryta och bryn köttet. Tillsätt resten av fettet, löken, vitlöken och rör om i 5 min.
- Tillsätt vatten tills det täcker köttet. Salta, peppra och lât koka upp. Täck med lock och lât smâkoka i 45 min.
- Skölj chilifrukten och paprikan och skiva dem. Lägg dem i grytan dâ köttet kokat i 45 min och lât puttra ytterligare 20 min.
- Servera med en liten nypa chilikrydda och eventuellt ris eller en bit färskt bröd.
Recept och bild fran elle.fr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar