tisdag 21 augusti 2012

Grekiska mini farfarelle med jätteräkor


Pasta med smaker frân Grekland i form av feta, soltorkade tomater, oliver och paprika. Servera med jätteräkor.

Recept för 6 pers.

300 g mini farfarelle
18 st jätteräkor
2 squash
2 röda paprikor
1 schalottenlök
100 g soltorkade tomater
150 g feta
1 dl olivolja
20 g kapris
salt och peppar
1/4 kruka salvia
100 g svarta oliver
  1. Koka pastan och kyl sedan av den under kallt vatten.
  2. Skär tomatern i fina skivor, fetan i tärningar och kapris och oliver i 4 delar.
  3. Skala paprikan och kärna ur den, tärna den.
  4. Hacka salvian, skala och hacka löken.
  5. Skala jätteräkorna.
  6. Stek jätteräkorna i olivolja en wok i 3 min.
  7. Tillsätt schalottenlöken, stek i 1 min och tillsätt sedan squashen. Stek pâ hög värme i 3 min innan du tillsätter tomaterna, kaprisen, oliverna och paprikan.
  8. Avsluta med pastan, fetan och salvian.
  9. Krydda och servera!
Recept och bild frân www.atelierdeschefs.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...