fredag 29 juni 2012

Zucchinipaj med parmesan och mynta

Pajrecept för 4 pers.

200 g filodeg eller smördeg
100 g smält smör
150 g Parmigiano-Reggiano 18 mân, färskriven
4 smâ zucchinin
200 g potatis
2 ägg
2 dl grädde
myntablad
olivolja
salt och peppar

  1. Skala och skär potatisarna i stora bitar. Koka dem i saltat vatten i 15 min. Lât dem rinna, mosa dem och blanda dem med parmesan.
  2. Skiva zucchinin pâ längden och stek dem i olivolja tills de fâtt lite färg. 
  3. Lägg ugnen pâ 200°c.
  4. Om du använder filodeg: Lägg ett blad filodeg i en pajform och smörj in med smöret. Lägg sedan pâ ett till blad och smörj in. Fortsätt tills du har 5 lagar filodeg. Täck med en kökshandduk sâ att degen inte torkar.
  5. Vispa äggen och grädden och blanda smeten med potatisen. Tillsätt klippt mynta och salta lätt. Peppra. 
  6. Lägg smeten i pajformen och avsluta med zucchinin. Häll över resten av smöret och grädda i ca 15 min tills pajen fâtt en fin färg. 
  7. Servera med en grönsallad.
Recept och bild frân http://www.cuisineaz.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...