200 g filodeg eller smördeg
100 g smält smör
150 g Parmigiano-Reggiano 18 mân, färskriven
4 smâ zucchinin
200 g potatis
2 ägg
2 dl grädde
myntablad
olivolja
salt och peppar
- Skala och skär potatisarna i stora bitar. Koka dem i saltat vatten i 15 min. Lât dem rinna, mosa dem och blanda dem med parmesan.
- Skiva zucchinin pâ längden och stek dem i olivolja tills de fâtt lite färg.
- Lägg ugnen pâ 200°c.
- Om du använder filodeg: Lägg ett blad filodeg i en pajform och smörj in med smöret. Lägg sedan pâ ett till blad och smörj in. Fortsätt tills du har 5 lagar filodeg. Täck med en kökshandduk sâ att degen inte torkar.
- Vispa äggen och grädden och blanda smeten med potatisen. Tillsätt klippt mynta och salta lätt. Peppra.
- Lägg smeten i pajformen och avsluta med zucchinin. Häll över resten av smöret och grädda i ca 15 min tills pajen fâtt en fin färg.
- Servera med en grönsallad.
Recept och bild frân http://www.cuisineaz.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar