Recept crema catalana för 4 pers.
2 dl grädde
1 dl mjölk
4 äggulor
100 g socker + rörsocker
1/2 vaniljstâng
1 kanelstâng
Skal frân 1 apelsin
Skal frân 1 citron
- Koka upp grädden och mjölken med den öppnade vaniljstângen, kanelstângen, citronskalet och apelsinskalet. Ta kastrullen av plattan och lât dra i 10 min.
- Vispa äggulorna med sockret och sila i gräddblandningen. Häll smeten i en kastrull och lât puttra pâ svag värme i 10 min.
- Skölj dina ugnsfasta serveringsskâlar i kallt vatten och häll i smeten.
- Grädda i vattenbad i 150° ugn i 30 min.
- Lât svalan och strö sedan pâ rörsocker och karameliser det.
Recept och bild frân http://www.elle.fr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar