Daube recept för 4 pers.
800 g grytkött
400 g lök
350 g morötter
250 g champinjoner
200 g seller (kvistar)
2 vitlöksklyftor
8 msk olivolja
2 msk smör
5 dl rödvin
1 l köttbuljong
1 lagerblad
1 kvist rosmarin
1 kvist timjan
1 msk oregano
100 g tärnad bacon
- Skär köttet i bitar och morötterna och löken i tärningar.
- Tvätta champinjonernan och skär dem i mindre bitar.
- Tvätta och skiva sellerin.
- Hetta upp 6 msk olivolja i en gryta och bryn köttet i flera omgângar. Tillsätt löken och vitlöken.
- Tillsätt vinet och lât koka upp tills hälften avdunstat.
- Tillsätt buljongen, rosmarin, timjan och oregano. Koka upp igen och lât smâputtra i en timme.
- Tillsätt morötterna och sellerin och lât koka i ytterligare 30 min.
- Under tiden, hetta upp resten av oljan i en stekpanna och stek bacon och svamparna. Salta och peppra och lägg dem i grytan.
- Servera med pasta eller potatismos.
Recept och bild fran http://www.cuisineaz.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar