Recept för 6 personer
3 tomater
80 g ricotta
1 vitlöksklyfta
2 stora lökar
provencalska örter
timjan
salt och pepar
Pizzadeg:
150 g mjöl
1/2 msk torrjäst
1/2 kopp ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk olivolja
Degen:
- Blanda mjölet och saltet. Blanda jästen med vattnet och tillsätt oljan.
- Lât jästen jäsa tills den dubblat i storlek. Tillsätt sedan mjölet.
- Knâda degen i nâgra minuter och lât den sedan jäsa i 1 timme.
- Dâ degen jäst, kavla ut den och skär ut 6 runda bitar.
Sâsen:
- Skölj tomaterna och skär dem i smâ bitar.
- Skala vitlöken och löken och hacka dem.
- Stek löken och vitlöken. När de börjar fâ färg, tillsätt tomaterna, ett glas vatten och örterna. Lât puttra tills vattnet avdunstat. Salta och peppra.
- Bred ut fyllningen pâ degen och toppa med ricotta. Du kan tillsätta grönsaker om sâ önskas.
- Grädda i 20-25 min.
Recept och bild frân http://www.cuisineaz.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar