måndag 9 april 2012

Tomat och aubergine gratäng

Enkelt vegetariskt recept med smaker från Grekland.

Vegetariskt recept för 4 pers.

2 små auberginer (totalt ca 250 g)
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 mild lök (tex från Cevennes eller Spanien)
1 tsk italienska örter
2 stora tomater skurna i tunna skivor
1 1/4 dl riven ost (asiago)
1 1/4 dl riven mozzarella
  1. Skär av ändorna på auberginen och skiva den.
  2. Blanda auberginerna, vitlöken, salt, peppar och hälften av olivoljan i en ugnsform.
  3. Placera ut ett lager med aubergineskivor i ugnsformen och grilla dem i ugnen ca 6 min tills de fått en fin gyllenbrun färg. Vänd dem en gång.
  4.  Täck aubergineskivorna med den hackade löken och strö över hälften av de italiensk örterna och häll över hälften av den resterande olivoljan. Salta och peppra.
  5. Gör ett likadant lager med tomatskivorna och avsluta med resten av aubergineskivorna.
  6. Grädda i ugnen i 200 grader ca 20 min.
  7. Täck med osten och grilla i ugnen tills osten smultit.
  8. Servera med en grönsallad och bröd. Kan också serveras med kyckling eller kött.
Recept och bild från coupdepouce.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...