Vegetariskt recept för 4 pers.
2 små auberginer (totalt ca 250 g)
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 mild lök (tex från Cevennes eller Spanien)
1 tsk italienska örter
2 stora tomater skurna i tunna skivor
1 1/4 dl riven ost (asiago)
1 1/4 dl riven mozzarella
- Skär av ändorna på auberginen och skiva den.
- Blanda auberginerna, vitlöken, salt, peppar och hälften av olivoljan i en ugnsform.
- Placera ut ett lager med aubergineskivor i ugnsformen och grilla dem i ugnen ca 6 min tills de fått en fin gyllenbrun färg. Vänd dem en gång.
- Täck aubergineskivorna med den hackade löken och strö över hälften av de italiensk örterna och häll över hälften av den resterande olivoljan. Salta och peppra.
- Gör ett likadant lager med tomatskivorna och avsluta med resten av aubergineskivorna.
- Grädda i ugnen i 200 grader ca 20 min.
- Täck med osten och grilla i ugnen tills osten smultit.
- Servera med en grönsallad och bröd. Kan också serveras med kyckling eller kött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar