600 torskfilé
3 tomater
1 fänkâl
Chilipeppar
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 ansjovisar
6 svarta oliver
Olivolja
salt
peppar
1/2 tsk anisfrön
timjan
- Mosa tomaterna grovt, skala och hacka löken, vitlöken och fänkâlen.
- Hetta upp lite olivolja i en gryta och stek löken, vitlöken och fänkâlen.
- Tillsätt de mosade tomaterna, oliverna och ansjovisen skuren i bitar, salt, peppar, lite chilipeppar, anis, timjan och olivolja.
- Lât puttra i 5 min
- Värm ugnen till 180°c.
- Skär de resterande tomaterna i tunna skivor.
- Skär torskfilén i tvâ lika stora delar och placera ena delen pâ en trâd som placerats i ett kryss pâ ett skärbräde. Salta, peppra och placera ut nâgra tomatskivor och blandningen frân grytan.
- Lägg andra filéhalvan ovanpâ och placera ut resten av tomatskivorna och salta och peppra.
- Lägg fisken i ugnen i 30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar