söndag 15 april 2012

Stoppad torsk

Fiskrecept för 4 pers.


600 torskfilé
3 tomater
1 fänkâl
Chilipeppar
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 ansjovisar
6 svarta oliver
Olivolja
salt
peppar
1/2 tsk anisfrön
timjan

  1. Mosa tomaterna grovt, skala och hacka löken, vitlöken och fänkâlen.
  2. Hetta upp lite olivolja i en gryta och stek löken, vitlöken och fänkâlen.
  3. Tillsätt de mosade tomaterna, oliverna och ansjovisen skuren i bitar, salt, peppar, lite chilipeppar, anis, timjan och olivolja.
  4. Lât puttra i 5 min
  5. Värm ugnen till 180°c. 
  6. Skär de resterande tomaterna i tunna skivor. 
  7. Skär torskfilén i tvâ lika stora delar och placera ena delen pâ en trâd som placerats i ett kryss pâ ett skärbräde. Salta, peppra och placera ut nâgra tomatskivor och blandningen frân grytan. 
  8. Lägg andra filéhalvan ovanpâ och placera ut resten av tomatskivorna och salta och peppra.
  9. Lägg fisken i ugnen i 30 min.
Recept och bild frân elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...