söndag 1 april 2012

Kycklingtagine med fänkâl

Taginerecept för 4 pers.

2 kycklingar skurna i bitar
2 kg fänkâl
4 inlagda citroner
1 msk riven ingefära
2 klyftor vitlök
24 inlagda oliver
3 msk jordnötsolja
3 schalottenlökar
saften frân 2 citroner

  1. Skala och hacka lökarna.
  2. Bryn kycklingbitarna i en tagine/gryta i oljan tillsammans med ingefäran, vitlöken och schalottenlöken. Täck med vatten och lât koka i 30 min. under lock.
  3. Skala av de yttersta lagren pâ fänkâlen och skär dem i fyra delar.
  4. Ta bort de färdigkokta kycklingbitarna ur grytan och lägg i fänkâlen. Lât koka i 10 min. 
  5. Tillsätt de skurna inlagda citronerna, oliverna och citronsaften. 
  6. Lägg i kycklingbitarna och värm upp dem före servering.
Recept och bild frân elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...