2 kycklingar skurna i bitar
2 kg fänkâl
4 inlagda citroner
1 msk riven ingefära
2 klyftor vitlök
24 inlagda oliver
3 msk jordnötsolja
3 schalottenlökar
saften frân 2 citroner
- Skala och hacka lökarna.
- Bryn kycklingbitarna i en tagine/gryta i oljan tillsammans med ingefäran, vitlöken och schalottenlöken. Täck med vatten och lât koka i 30 min. under lock.
- Skala av de yttersta lagren pâ fänkâlen och skär dem i fyra delar.
- Ta bort de färdigkokta kycklingbitarna ur grytan och lägg i fänkâlen. Lât koka i 10 min.
- Tillsätt de skurna inlagda citronerna, oliverna och citronsaften.
- Lägg i kycklingbitarna och värm upp dem före servering.
Recept och bild frân elle.fr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar