söndag 15 april 2012

Bollos (spanska madeleines)

Spanska sötsaker finns det massor av. Under sommarhalvâret dâ det är varmt äter man gärna lättare desserter gjorda pâ frukter. Dâ klimatet blir lite kyligare blir dessertern även lite sötare. :) Man äter ofta desserter som innehâller kanel eller apelsinsmaker. Churros med varm chokld, crème catalane, turron... Mera recept kommer men här kommer ett enkelt kakrecept.

Recept för 6 pers.

6 ägg
270 g socker
250 g mjöl
11 g bakpulver
1/2 glas olja
1 tsk anis


  1. Värm ugnen till 180°c.
  2. Blanda äggen, mjölet, sockret och bakpulvret i en skâl.
  3. Tillsätt oljan och anisen.
  4. Fyll smâ kakformar med degen och strö över en nypa socker.
  5. Lât grädda i ca 10 min.
Recept och bild fran cuisineaz.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...