tisdag 29 maj 2012

Grekiska fyllda auberginer

För de som vill undivka att äta alltför mycket kolhydrater är fyllda grönsaker en perfekt rätt. 

Aubergine recept för 4 pers.

4 stora auberginer
2 lökar
500 g malet kött
1 tsk kanel
2 tsk oregano
2 mogna tomater
50 g riven parmesan
2 msk olivolja
salt och peppar
  1. Skölj auberginerna och skär dem i halvor. 
  2. Gröp ur auberginerna och hacka "köttet".
  3. Hacka löken och stek den med aubergineköttet i olivolja.
  4. Tillsätt malet köttet och stek i ytterligare 5 min.
  5. Krydda fyllningen.
  6. Tärna tomaterna och tillsätt dem i stekpannan. Låt puttra i ytterligare 5 min.
  7. Placera auberginerna på en plåt och fyll dem med fyllningen. 
  8. Grädda i 200°c i 25 min.
  9. Servera med riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...