måndag 14 maj 2012

Kalvtagine med ärter

Ännu ett tagine/gryt recept men bara för att ingen tagine är den andra lik. :)


Taginerecept för 6 pers.

1 kg kalvkött
2 kg gröna ärter
2 lökar
1/2 tsk saffran
1 tsk chili
1 tsk socker
3 msk jordnötsolja
2 inlagda/kanderade citroner
salt, peppar

  1. Skär kalvköttet i kuber och lägg det i en gryta.
  2. Tillsätt saffran, chili, löken skuren i bitar, oljan, salt och peppar.
  3. Täck med kallt vatten, lât koka upp och koka pâ lâg värme i 1 timme.
  4. Ta bort köttet och tillsätt ärterna och sockret. Lât koka i 20 min. Tillsätt vatten om det behövs.
  5. Ta bort ärterna och lägg i citronerna skurna i mindre bitar. Lât koka tills du fâtt en len sâs. 
  6. Lägg i köttet och ärterna och lât koka i nâgra minuter.
  7. Servera med bröd.

Recept och bild fran http://www.cuisineaz.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...