Taginerecept för 6 pers.
1 kg kalvkött
2 kg gröna ärter
2 lökar
1/2 tsk saffran
1 tsk chili
1 tsk socker
3 msk jordnötsolja
2 inlagda/kanderade citroner
salt, peppar
- Skär kalvköttet i kuber och lägg det i en gryta.
- Tillsätt saffran, chili, löken skuren i bitar, oljan, salt och peppar.
- Täck med kallt vatten, lât koka upp och koka pâ lâg värme i 1 timme.
- Ta bort köttet och tillsätt ärterna och sockret. Lât koka i 20 min. Tillsätt vatten om det behövs.
- Ta bort ärterna och lägg i citronerna skurna i mindre bitar. Lât koka tills du fâtt en len sâs.
- Lägg i köttet och ärterna och lât koka i nâgra minuter.
- Servera med bröd.
Recept och bild fran http://www.cuisineaz.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar