måndag 28 maj 2012

Spagetti al pomodoro

Pasta al pomodoro är en typisk italiensk pastarätt. Den är är hälsosammare än en sâs gjord pâ grädde eftersom den alltid görs pâ bas av tomater, olivolja, basilika och andra färska grönsaker enligt tycke. Pomodoro betyder tomat pâ italienska. Här kommer en variant med morötter och selleri.

Pasta al pomodoro recet för 4 pers.


350 g spagetti
1 kg tomater
1 lök
1 morot
1 kvist selleri
1/2 dl olivolja
1 kruka basilika
salt
riven parmesan

  1. Hacka löken, moroten och sellerin. Töm tomaterna och skär dem i sma bitar. 
  2. Stek löken, moroten och sellerin i olivolja i en kastrull/stor stekpanna i ca 10 min pâ lâg värme. 
  3. Tillsätt tomaterna och stek pâ hög värme i 3 min och sänk sedan värmen för att fortsätta koka grönsakerna i ytterligare 15 min. 
  4. Tillsätt saltet och den hackade basilikan
  5. Mixa sâsen och häll i lite olivolja.
  6. Koka spagettin och stek den sedan 1 min med sâsen innan servering.
  7. Servera med riven parmesan.
Bild och recept frân http://cuisine.elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...