tisdag 28 augusti 2012

Pasta med bläckfiskringar

En av mina absoluta pastafavoriter är skaldjurspasta. Det kan dock bli lite dyrt i längden om man skall köpa skaldjur även om man inte tar 10 000 olika sorter. Här kommer därför ett bra alternativ med smak av havet.

Recept för 6 pers.

500 g penne
150 g spagetti
900 g bläckfiskringar
6 tomater
3 vitlöksklyftor
5 basilikakvistar
6 msk olivolja
salt och peppar


  1. Stek bläckfiskringarna i olivolja i 10 min. 
  2. Hacka vitlöken, tillsätt den i stekpannan, täck med lock, sänk värmen och stek ytterligare 15 min.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna.
  4. Skölj tomaterna och skär dem i tärningar.
  5. Skölj basilikan och hacka den. 
  6. Tillsätt pastan i stekpannan dâ bläckfiskringarna är färdigstekta. Rör om.
  7. Tillsätt tomaterna och basilikan, blanda och servera !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...