måndag 21 maj 2012

Kall ärtsoppa med mynta

Servera denna kalla soppa till förrätt eller pâ ett tapasbord.

Recept kall ärtsoppa för 4 pers.

500 g ärtor
1 msk olivolja
8 blad mynta

  1. Koka upp vattnet och tillsätt ärtorna och salt.
  2. Lât koka i ca 15 min. 
  3. Häll hälften av kokvattnet i en skal och lägg den i kylen.
  4. Lât ärtorna rinna av och kyl ned dem i kallt vatten.
  5. Mixa tva tredjedelar av ärtorna och tillsätt det avkylda kokvattnet lite ât gângen tills du fâr en soppaktig konsistens.
  6. Sila blandningen sâ att inga bitar lämnar kvar.
  7. Salta och peppra.
  8. Kyl i 2 timmar.
  9. Lägg de hela ärtorna i 4 glas. Mixa soppan med mytabladen, häll i glasen och häll över lite olivolja.
  10. Servera avkylt !
Bild och recept fran http://cuisine.elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...