Pasta med smaker frân Grekland i form av feta, soltorkade tomater, oliver och paprika. Servera med jätteräkor.
Recept för 6 pers.
300 g mini farfarelle
18 st jätteräkor
2 squash
2 röda paprikor
1 schalottenlök
100 g soltorkade tomater
150 g feta
1 dl olivolja
20 g kapris
salt och peppar
1/4 kruka salvia
100 g svarta oliver
- Koka pastan och kyl sedan av den under kallt vatten.
- Skär tomatern i fina skivor, fetan i tärningar och kapris och oliver i 4 delar.
- Skala paprikan och kärna ur den, tärna den.
- Hacka salvian, skala och hacka löken.
- Skala jätteräkorna.
- Stek jätteräkorna i olivolja en wok i 3 min.
- Tillsätt schalottenlöken, stek i 1 min och tillsätt sedan squashen. Stek pâ hög värme i 3 min innan du tillsätter tomaterna, kaprisen, oliverna och paprikan.
- Avsluta med pastan, fetan och salvian.
- Krydda och servera!
Recept och bild frân www.atelierdeschefs.fr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar