8 torkade lasagneplattor
4 zucchini
4 morötter
1 äggplanta
2 sura äpplen
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
100 g riven parmesan
1 bukett basilika
1 nypa riven muskot
salt och peppar
- Värm ugnen till 180°c
- Skölj grönsakerna, tvätta dem och skiva dem tunt pa längden (ca 2 mm tjocka skivor)
- Tärna äpplena i smatt
- Angkoka grönsakerna och äpplena i 4 min. och lat dem sedan kallna.
- Blanda crème fraichen, mjölken och 75 g parmesan. Salta, peppra och tillsätt muskoten.
- Koka lasagneplattorna tva och tva i 2 min och ta upp dem med hjälp av en halslev.
- Täck bottnen av en ugnsfast form med lasagneplattor och täck dem i sin tur med grönsakerna, äpplena, grädden och basilikan. Bygg pa tre lager och avsluta med ett lager lasagne, ett lager grädde och parmesan.
- Lat grädda i ugnen i ca 20 min.
Recept och bild lanade fran elle.fr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar