Recept för 6 pers.
500 g nötfärs
200 chorizo (ta bort skinnet och hacka fint)
12 skivor bacon
2*250 g hela tomater pa burk
2 tärnade dadlar
2 msk perilja
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
40 g skorpmjöl
mjöl
1 tsk oregano
1 nypa kanel
salt och peppar
salt och peppar
- Stek vitlöken i 2 msk olivolja, tillsätt tomaterna och oreganon och rör om. Salta och peppra. Mosa tomaterna lätt och lat puttra pa medelvärme tills tomatsaften delvis avdunstat.
- Blanda färsen, chorizon, dadlarna, skorpmjölet, persiljan och kanelen och salta och peppra (var försiktig med saltet för chorizon är redan salt).
- Forma köttbullarna och rulla dem i mjölet. Rulla in köttbullarna i varsin baconskiva och bryn dem i resten av olivoljan.
- Lägg dem sen i tomatsasen och lat dem koka under lock i ca 30 min pa lag värme.
- Servera med ris eller couscous.
Recept och foto fran elle.fr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar