söndag 19 februari 2012

Dadelköttbullar med chorizo och bacon

Köttbullar är ju en klassiker. Här kommer ett recept med medelhavsinfluenser som chorizo och dadlar.

Recept för 6 pers.

500 g nötfärs
200 chorizo (ta bort skinnet och hacka fint)
12 skivor bacon
2*250 g hela tomater pa burk
2 tärnade dadlar
2 msk perilja
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
40 g skorpmjöl
mjöl
1 tsk oregano
1 nypa kanel
salt och peppar

  1. Stek vitlöken i 2 msk olivolja, tillsätt tomaterna och oreganon och rör om. Salta och peppra. Mosa tomaterna lätt och lat puttra pa medelvärme tills tomatsaften delvis avdunstat.
  2. Blanda färsen, chorizon, dadlarna, skorpmjölet, persiljan och kanelen och salta och peppra (var försiktig med saltet för chorizon är redan salt). 
  3. Forma köttbullarna och rulla dem i mjölet. Rulla in köttbullarna i varsin baconskiva och bryn dem i resten av olivoljan. 
  4. Lägg dem sen i tomatsasen och lat dem koka under lock i ca 30 min pa lag värme. 
  5. Servera med ris eller couscous.
Recept och foto fran elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...