tisdag 14 februari 2012

Tomatris med rökt sidfläsk

När man kommer hem fran jobbet vill man inte ställa till med nagot krangel sa därför är det bäst att köra lättlagat.

250 g langkornigt ris
2 purjolökar
1 stor klyfta vitlök
200 g rökt sidfläsk
400 g krossade tomater
5-7,5 dl hönsbuljong
salt och peppar
olivolja

  1. Skölj och hacka purjolöken. 
  2. Hetta upp oljan i en kastrull och stek purjon, pressad vitlök och sidfläsket tills sidfläsket börjar fa färg. 
  3. Tillsätt da riset och tomaterna och stek i ca 1 min under omrörning. 
  4. Häll i hönsbuljongen och salta och peppra.
  5. Lat smaputtra under lock i ca 15 min tills riset blivit mjukt och vattnet förhoppningsvis kokats bort. Lat sta i 5-10 min under lock och servera sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...