måndag 25 juni 2012

Tomatbruschetta med parmaskinka och mozzarella

Bruschettarecept för 6 pers.

5 tomater
2 msk olivolja
180 g mozzarella
6 skivor fullkornsbröd
2 vitlöksklyftor
2 skivor parmaskinka
3 kvistar färsk timjan
salt och peppar

  1. Doppa tomaterna i kokande vatten i 10 sekunder. Skala dem och kärna ur dem. Skär dem sedan i smâ tärningar. 
  2. Lägg dem i en salladsskâl och häll över olivolja. Salta och peppra. 
  3. Skär mozzarellan i smâ bitar och värm ugnen (använd grillfunktionen). 
  4. Grilla brödbitarna och gnid sedan in dem med vitlöken. 
  5. Placera brödbitarna pâ en ugnsplât och lägg pâ tomaterna parmaskinkan och mozzrellan. 
  6. Grilla tills mozzarellan smultit. 
  7. Garnera med timjan och servera.
Recept och bild fran http://www.cuisineaz.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...