lördag 30 juni 2012

Smâplock med potatis och bacon

Perfekt för ett buffébord eller en tapasbricka.

Recept för 8 pers.

8 potatisar (medelstora)
8 skivor bacon
1 msk sesamfrön
2 msk olivolja
salt och peppar

  1. Skölj potatisarna och torka dem.
  2. Stek potatisarna i en stor stekpanna tills de fâtt lite färg. 
  3. Salta och peppra, täck med lock och lât steka under lock pâ lâg värme i 20 min. Vänd dem ofta.
  4. Skär baconskivorna i 3 delar och bryn dem utan att använda nâgot matfett.
  5. Lât dem torka pâ ett hushâllspapper.
  6. Lât potatisarna tina och rinna av. Skär dem i 3-4 bitar och värva dem med bacon pâ träpinnar. 
  7. Strö över sesamfröna och serva ljummet.
Recept och bild frân http://www.elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...