tisdag 3 juli 2012

Ricottapaj med päron

Ricotta är en mjölkprodukt som är smalar än de flesta ostar och gräddor. Det är därför ett bra alternativ om man vill hâlla igen lite.

Pajrecept för 6 pers.

Päron i vitt vin:
3 Päron
1 stjärnanis
1 kanelstâng
7,5 dl vitt vin

Ricottapaj:
1 citron
400 g ricotta
200 socker
4 ägg
1 pajdeg

  1. Skala och skär päronen i halvor. Kärna ur dem och avlägsna kärnhuset.
  2. Lägg päronen i en kastrull tillsammans med anisen och kanelstângen. Häll över vinet tills det täcker päronen. 
  3. Koka pâ svag värme i 20 min. Ta bort päronen och lât dem rinna av.
  4. Pressa citronen och lägg ricottan i en skâl. Tillsätt socker, ägg och citron och blanda. 
  5. Lägg ugnen pâ 180°c. 
  6. Lägg degen i en pajform.
  7. Bred ut päronen i formen och häll över smeten. 
  8. Grädda i 30 min.
Recept och bild frân http://www.cuisineaz.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...