torsdag 23 augusti 2012

Bakad potatis med mascarpone


Ge era bakade potatisar en italiensk touch med hjälp av mascarpone. Lât bli att salta fyllningen och lât istället skinkan stâ för den salta smaken. Servera med en ruccolasallad och lite olivolja.

Recept föro 4 pers.

6 stora potatisar
60 g parmaskinka
60 g mascarpone
1 kruka gräslök
1 smörklick
1 nypa muskot
peppar
  1. Skölj potatisarna och ângkoka dem i 20-30 min.
  2. Hacka parmaskinkan och den tvättade gräslöken.
  3. Lât potatisarna svalna och skär av den översta delen (pâ längden). Gröp ur potatisarna och lämna 1 cm runt kanterna.
  4. Lägg ugnen pâ150°c.
  5. Mosa potatisen som du fâtt dâ du gröpt ur skalen och blanda den med mascarponen, skinkan och gräslöken.
  6. Krydda med muskot och peppar.
  7. Fyll potatisskalen, lägg pâ en klick smör och grädda i 10 min.

Recept och bild frân: http://www.elle.fr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...