Pajrecept för 6 pers.
Päron i vitt vin:
3 Päron
1 stjärnanis
1 kanelstâng
7,5 dl vitt vin
Ricottapaj:
1 citron
400 g ricotta
200 socker
4 ägg
1 pajdeg
- Skala och skär päronen i halvor. Kärna ur dem och avlägsna kärnhuset.
- Lägg päronen i en kastrull tillsammans med anisen och kanelstângen. Häll över vinet tills det täcker päronen.
- Koka pâ svag värme i 20 min. Ta bort päronen och lât dem rinna av.
- Pressa citronen och lägg ricottan i en skâl. Tillsätt socker, ägg och citron och blanda.
- Lägg ugnen pâ 180°c.
- Lägg degen i en pajform.
- Bred ut päronen i formen och häll över smeten.
- Grädda i 30 min.
Recept och bild frân http://www.cuisineaz.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar