lördag 1 september 2012

Lax med grekiskt ris

Jag gillar att köpa djupfryst lax och ta fram den dâ kylen gapar tom och man inte orkar gâ och handla. Här kommer ett enkelt laxrecept för sâdana tillfällen. Enda som behövs är nâgra tomater, ris, fetaost och eventuellt lite blomkâl.



Recept för 2 pers.

2 laxfiléer
1,5 dl fullkornsris
2 tomater
60 g fetaost
nâgra oliver
nâgra buketter blomkâl
salt och citronpeppar
  1. Koka riset enligt anvisningarna pâ paketet.
  2. Koka blomkâlen i lättsaltat vatten.
  3. Ângkoka laxen, eller om den är nedfryst i plastfickor, koka den i 10 min.
  4. Skär tomaterna i tärningar.
  5. När riset är färdigkokat, häll av vattnet, blanda ner tomaterna, oliverna och blomkâlen. Smula ner fetan och häll över lite olivolja. Lägg kastrullen pâ plattan i nâgon minut och rör om. Salta och peppra.
  6. Salta och peppra laxen och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...